Farmárske trhy odštartujú ešte pred Vianocami

Domáci pestovatelia, farmári a výrobcovia budú v rámci Farmárskych trhov prvýkrát v Piešťanoch ponúkať svoje produkty vo štvrtok 15. decembra. V nasledujúcom roku sa majú Farmárske trhy pred Priorom konať pravidelne.

Na základe nového všeobecne záväzného nariadenia sa môže priestor pred obchodným domom Prior dvakrát mesačne zmeniť na trhovisko. Predaj domácich výrobkov tam bude organizovať firma zo Žiliny, ktorá má skúsenosti s takýmto formátom aj v iných slovenských mestách. V novembri s tým súhlasili mestskí poslanci.

Prvé piešťanské Farmárske trhy sa podľa zástupcu tejto spoločnosti uskutočnia 15. decembra. „Ľudia tam nájdu mäsové výrobky z mangalice, zabíjačkové špeciality, originálne syry, korenie bez glutamátu a soli, čaje bez farbív a dochucovadiel, pravý med, originálne sladké aj slané pečivo, kváskový chlebík,“ informoval Vladimír Novotný.

Dodal, že od marca budú domáci pestovatelia, farmári a výrobcovia pred Prior prichádzať pravidelne: „Farmárske trhy týmto ponúkajú malým výrobcom z okolia Piešťan možnosť realizácie a prezentácie svojich výrobkov. Vítaný je každý, kto sa zaoberá niečím originálnym a kvalitným.“

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Lukas Budimaier/unsplash.com