Fanúšikovia môžu prísť na basketbal, ale musia mať dva testy

Štvrtý zápas finálovej série Niké extraligy žien, na ktorý nastúpia na domácej palubovke Piešťanské Čajky proti MBK Ružomberok v stredu 28. apríla, môže mať aj divácku kulisu. Kapacita Diplomat arény umožňuje prítomnosť až 200 fanúšikov, musia však mať dva testy na ochorenie covid-19. Klub o tom informoval na svojej web stránke.

Fanúšikovia sa po takmer siedmich mesiacoch môžu vrátiť do basketbalových hál na stretnutia najvyššej súťaže basketbalistov a basketbalistiek. Umožňuje to vyhláška Úradu verejného zdravotníctva, ktorú v pondelok popoludní predstavili verejnosti.

Ako vyplýva z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá upravuje organizovanie hromadných podujatí, zápasy môžu v dejisku sledovať iba diváci, ktorí sa preukážu negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu, nie starším ako 36 hodín a zároveň s výsledkom antigénového testu nie starším ako 12 hodín. Neplatia žiadne výnimky pre osoby, ktoré covid-19 prekonali alebo podstúpili vakcinačný cyklus.

Klub Piešťanské Čajky túto možnosť privítal a na stredajší (28. apríla) zápas finálovej série Niké extraligy žien s Ružomberkom sa budú môcť prísť pozrieť aj fanúšikovia, ktorí uvedené podmienky splnia. Vzhľadom na kapacitu Diplomat arény bude podľa vyhlášky vpustených maximálne 200 osôb spĺňajúcich podmienky vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

Zdroj: piestankecajky.sk Ilust. foto: Martin Palkovič