Fanúšikovia Lucie Beňačkovej sa môžu tešiť na debutový album

V 31. ročníku pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2015 majú zastúpenie aj Piešťany. Lucia Beňačková sa do finále dostala na základe hlasovania fanúšikov, ktorých má aj v kúpeľnom meste stále viac. Naposledy jej tlieskali počas vystúpenia v rámci Noci svetiel. Speváčke sme pred finále položili pár otázok.

Ako sa na finále súťaže pripravujete? 

Nijako zvláštne sa nepripravujem. Zatiaľ sa neodstavil ani stres, ale uvidíme, čo príde.  Trénujem každý deň, snažím sa viacej sústrediť a vychytávať chybičky. Ale každopádne základom je, aby som sa cítila v pohode a užila si to, čo najviac.

Čo by pre vás prípadné víťazstvo znamenalo?

Myslím si, že ak by som vyhrala, veľa vecí sa nezmení, ale človek nikdy nevie. Momentálne pracujem intenzívne na nových piesňach a tvorím si repertoár pre vystúpenia. Zbieram nápady a musím sa priznať, že je to naozaj krásny čas. Už teraz sa teším na výsledok.

Môžu sa vaši fanúšikovia v dohľadnej dobe tešiť na album?

Verím, že na jar už budú nové piesne nahrané a objavia sa na zvukovom nosiči a samozrejme aj na internetových portáloch. Materiálu je veľa, len s ním ešte treba pracovať, aby sa skladby páčili nielen mne, ale aj ľuďom. To je najdôležitejšie.

Mali ste veľký úspech na Noci svetiel, kde vás budú môcť fanúšikovia najbližšie vidieť?

V prvom rade ďakujem za podporu všetkých ľudí, čo stoja pri mne, a zároveň fanúšikom, ktorých sa postupne zbiera čoraz viac. A uvidíme, čo v najbližšej dobe naplánujeme. Blížia sa Vianoce, tak predpokladám, že nejaký ten koncert pripravíme.


Finálový koncert 31. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2015 sa uskutoční v sobotu 17. októbra o 19:00 h v košickom Kulturparku.

Súťažiť v ňom bude tucet nových, po slovensky spievaných skladieb v podaní spevákov a skupín z celého Slovenska. Prvú šesticu vybrala zo 170 prihlásených výberová komisia, druhú šesticu vybrali sms hlasovaním poslucháči Slovenského rozhlasu.

Finálový koncert v priamom prenose odvysiela Rádio Slovensko a Rádio Regina. O víťazoch bude rozhodovať odborná porota v zložení: Igor Timko, Zoltán Šallai, Peter Cmorik, Peter Bič Juraj Vančík, riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Vincent Štofaník a výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy.

Na víťazov čakajú finančné ceny a pre absolútneho víťaza je pripravená mimoriadna cena – produkcia videoklipu k víťaznej piesni.


Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: rtvs.sk