Extrémne premeny na Silvestrovskom behu

Už druhý raz v poradí poznačili Silvestrovský beh medzi piešťanskými mostami obmedzenia súvisiace s pandémiou ochorenia covid-19. Aj na konci roka 2021 muselo mať tradičné športové podujatie virtuálnu formu, usporiadatelia však vyšli v ústrety produkčnej spoločnosti, ktorá v Piešťanoch natáčala televíznu reláciu Extrémne premeny.

Po ukončení rekonštrukcie Kolonádového mosta a lávky pri Krajinskom moste sa Silvestrovský beh mohol vrátiť na svoje pôvodné miesto. Konanie hromadných podujatí je však kvôli pandémii zakázané, účastníci preto museli beh absolvovať individuálne.

Prihlásilo sa 199 pretekárov, svoje výsledky organizátorom poslalo 153 z nich. Na 10 km dlhej trati bol najrýchlejší Matej Hrabinský s časom 38 minút a 38 sekúnd. Na 5 km dlhej trati zvíťazil Andrej Čelín s časom 18 minút a 42 sekúnd. V detských kategóriách súťažilo 33 pretekárov.

Keďže beh bol virtuálny, účastníci ho mohli absolvovať kdekoľvek na svete. Niektorí z nich zvolili tradičnú trať – okruh medzi Kolonádovým a Krajinským mostom. Mnohí však bežali v rôznych častiach Slovenska.

Svoju bežeckú výzvu si v Piešťanoch splnila účastníčka televíznej šou Extrémne premeny. Na žiadosť produkčnej spoločnosti organizátori z TJ Družba Piešťany postavili pred kúpeľným domom Irma štartovaciu bránu. „O slávnostný štart sa postaral jeden zo zakladateľov behu Anton Javorka v spolupráci s primátorom mesta Piešťany Petrom Jančovičom,“ informovali usporiadatelia.

Silvestrovský beh mal tento rok aj charitatívny rozmer. Spoločne so športovým klubom HappyMove a ich behu Family Run sa podarilo na delfínoterapiu pre malého Sebastiána vyzbierať 600 eur.

Text a foto: Martin Palkovič