Ešte dlhšie rady pred poštou? Otvorená má byť len do 16.00 h

AKTUALIZOVANÉ (24. marca o 19.05): Pošta Piešťany 1 (v centre) má od 24. marca až do odvolania otváracie hodiny každý pracovný deň od 8.00 do 17.00 h.

Pôvodný text článku (pred aktualizáciou):

Mestá, ktoré majú podobný počet obyvateľov ako Piešťany, budú mať poštu k dispozícii iba do 16.00 h. O hodinu dlhšie budú poštové služby k dispozícii iba jeden deň v týždni.

Od polovice marca sa pred budovou hlavnej pošty v centre Piešťan tvoria dlhé rady. V posledných dňoch sú k dispozícii len priehradky z bočnej strany budovy, hlavný vchod je zatvorený.

Podľa aktuálne platných otváracích hodín mala byť dnes pošta otvorená do 18.00 h. Ešte 10 minút po osemnástej čakali ľudia vonku, napríklad aj s ťažkými balíkmi.

Nepomôže si ani ten, kto príde skoro ráno. Rad je pred budovou už pred 7.00 h.

Mnohí zákazníci sú s takýmito opatreniami nespokojní. Napriek tomu dnes Slovenská pošta oznámila, že otváracie hodiny ešte skráti.

„V mestách nad 10 000 obyvateľov budú pošty otvorené do 16:00 h, minimálne jedna pošta bude otvorená jeden deň v týždni do 17:00 h. V sobotu a v nedeľu budú všetky pošty zatvorené,“ oznámila dnes Slovenská pošta prostredníctvom tlačovej správy.

Platné otváracie hodiny majú byť zverejnené na internetovej stránke, v mobilnej aplikácii alebo na plagátoch pri vstupoch do jednotlivých pobočiek.

Informáciu o tom, ako bude otvorená Pošta Piešťany 1 (v centre) od utorka 24. marca sa nám v pondelok večer zistiť nepodarilo. Podľa mobilnej aplikácie to má aj tento týždeň byť od 7.00 do 19.00 h. Podľa plagátov pri vchode do budovy to však už niekoľko dní neplatí a piešťanská pošta zatvára o 18.00 h.

Aplikácia informuje iba o dočasnom uzatvorení Pošty Piešťany 4 (Kruhovka) a o skrátených otváracích hodinách Pošty Piešťany 5 (Staničná ulica).

„Počas pracovných dní budú mať pobočky Slovenskej pošty individuálne stanovené otváracie hodiny aj s ohľadom na momentálny stav zamestnancov ovplyvnený všeobecnou situáciou tak, aby bolo koncentráciou obyvateľov v čo najväčšej miere zabránené šíreniu COVID-19,“ vysvetľuje Slovenská pošta skrátenie otváracích hodín v dnešnej tlačovej správe.

Článok budeme aktualizovať, keď budú známe nové otváracie hodiny Pošty Piešťany 1.

Text: Martin Palkovič Foto: F.O.