Elektrárňa zastupovala Piešťany na Noci výskumníkov 2018

Festival vedy Európska noc výskumníkov, ktorý prebiehal v piatich mestách naprieč celým Slovenskom, prilákal aj tento rok množstvo návštevníkov. Už 12. ročník sa konal tradične v posledný septembrový piatok. Prvýkrát sa tohto zaujímavého festivalu zúčastnila aj Elektrárňa Piešťany.

Na svojom stánku v bratislavskej Starej tržnici predstavila svoje vzdelávacie programy pre školy aj pre verejnosť. Pri stánku sa zastavilo množstvo malých aj veľkých vedychtivých návštevníkov, ktorý si mohli vyskúšať ukážky dvoch z mnohých vzdelávacích programov, ktoré v Elektrárni prebiehajú.

Vzdelávací program Vedecká hračka naučí deti ako funguje napríklad kaleidoskop či netykavka. Druhú ukážku tvorila časť programu Ako oklamať svoje zmysly, kde návštevníci zistili ako funguje hologram alebo aký je rozdiel medzi 2D a 3D obrazom.

Na stánku Elektrárne sa nachádzal tiež starý elektrárenský bicykel, na ktorom lektori z Elektrárne vysvetľovali premieňanie mechanickej energie na tú elektrickú. Všetky vzdelávacie programy si teraz môžu záujemcovia vyskúšať v samotnej industriálnej budove Elektrárne Piešťany.

Európska noc výskumníkov sa podujatím v Starej tržnici nekončí. Usporiadatelia veria, že v návštevníkoch ostanú zážitky ešte dlho po festivale a na pripomenutie organizujú ďalšie sprievodné podujatia. Už 9. novembra prebehne jedno z nich práve v piešťanskej Elektrárni.

Text a foto: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany