Elektrárňa pozýva na Včelí deň

Druhý ročník podujatia pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o život včiel a včelie produkty sa uskutoční v sobotu 13. októbra od 10.00 h.

Akcia začína hudobným vystúpením pre deti, občianske združenie Kvas ich potom naučí, ako sa správať k prírode. Včelári zo Včeloz vyrobia s deťmi sviečky z včelieho vosku. Prebiehať bude tiež zdobenie medovníkov a Šikulkovo vezme malých účastníkov Včelieho dňa do krajiny plnej náučných drevených hračiek.

Pre väčších včelárov aj nevčelárov sú pripravené zaujímavé prednášky o fungovaní včelstva, ekologickom prístupe ku včeláreniu, včelích produktoch a včelárskych začiatkoch.
Počas celého podujatia bude prebiehať ochutnávka medov a súťaž o najchutnejší med. Návštevníci si budú môcť odniesť med od lokálnych včelárov.


Pripravené sú aj odborné prednášky:
10:15 – Rastislav Bunček – Ako začať včeláriť spôsoby vedenia včelstiev
11:15 – Misroslav Habr – Superorganizmus včelstvo
12:00 – 13:00 Obedná prestávka
13:00 – 14:00 – Tibor Valovič – Ako nám pomáhajú včelie produkty
14:00 – 15:30 Leoš Dvorský – Šľachtenie a selekcia včelstiev praktické otázky


„Prostredníctvom tejto akcie sa snažíme priblížiť život včiel širokej verejnosti a rozšíriť povedomie o včelích produktoch a ich prospešnosti pre ľudí. Včely a ľudia máju veľa spoločného a preto si zaslúžia aby sme poznali čo potrebujú, čo im prospieva a čo naopak škodí,“ hovoria organizátori z Proapis.

Zdroj: Elektrárňa Piešťany Foto/Credit Boris Smokrovic