Elektrárňa opäť otvorí brány mladým bádateľom

Prvé kolo Hravej Elektrárne prilákalo do krásnej budovy viac ako 300 návštevníkov, preto sa organizátori rozhodli v tejto zábavno-náučnej akcii pre mladých bádateľov pokračovať. V stredu 22. augusta sa budú môcť malí aj veľkí návštevníci opäť prejsť priestormi Elektrárne Piešťany a objaviť zábavné a náučné stanovištia.

Vo viac ako sto ročnej budove Elektrárne nájdu návštevníci spojenie vedy, techniky a prírody. Tradične sa budú môcť pozrieť na proces tlače budúcnosti – 3D tlače. Pri vedeckých hračkách si overia platnosť fyzikálnych zákonov. Mnohé detské otázky budú zodpovedné v uličke odpovedí. Pri kladke zistia, ako najjednoduchšie zdvihnúť náklad. Zahrajú sa hmatové pexeso a objavia nové rozmery zmyslov. Každý účastník bude odmenený!

Tentokrát Elektrárňa privíta aj bohatý sprievodný program. Deti si si budú môcť rozšíriť obzory pri pozeraní krátkometrážnych dokumentov, ktoré do Elektrárne prichádzajú vďaka spolupráci s festivalom Ekotopfilm-Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na filmy Mac-mac-mackovia, Ciripachas a Stroj.

Ďalšou novinkou bude premietanie v mobilnom planetáriu, kde sa deti na chvíľku stanú kozmonautmi a objavia krásy vesmíru. Premietania v mobilnom planetáriu budú prebiehať o 16.00 h,16:45 h a 17:30 h. Mobilné planetárium je spoplatnené sumou 2€/osoba. Možnosť včasnej rezervácie vstupu do planetária na tel. čísle 0949 657 193.

Na najmenších bádateľov sa teší Montessori kútik s jednoduchými fyzikálnymi pokusmi. V záhrade sa môžu tešiť na Minifarmu. O občerstvenie sa postará Wendy’s coffee shop Vrbové.

Podujatie trvá od 16.00 do 18.30 h a je vhodné pre deti od 1,5 do 12 rokov v sprievode dospelej osoby.

Vstup voľný!

Zdroj: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany