Elektrárňa chystá Deň hrania pre malých i veľkých

Pri príležitosti Dňa hrania, ktorý zastrešuje občianske združenie Vedecká hračka, pripravila Elektrárňa Piešťany na poslednú septembrovú sobotu zábavné popoludnie pre rodiny s deťmi. Hlavným cieľom podujatia je vyzdvihnúť význam a vplyv hry na zdravý vývoj dieťaťa.

Hrou si dieťa rozvíja fantáziu, zdokonaľuje sa v reči, rozvíja zmysly a získava základné sociálne zručnosti. Ďalším dôležitým aspektom je posilnenie myšlienky zmysluplného trávenia voľného času v kruhu rodiny a komunity. Vďaka spolupráci s Materským centrom Úsmev, Centrom voľného času Ahoj a Legovňou sa môžu malí aj veľkí návštevníci tešiť na množstvo zaujímavých stanovíšť plných hier a zábavy. Na svoje si prídu deti predškolského aj školského veku, rodičia i starí rodičia. Na podujatí nájdu inšpiráciu i chýbajúceho spoluhráča, poprípade znovu objavia kúzlo hier.

Hračkou tohtoročného Dňa hrania je Dávid a Goliáš, ktorú si návštevníci podujatia budú môcť vyskúšať. Nájdu ju na stanovisku vedeckých hračiek, kam ich privítajú lektori Elektrárne Piešťany. S ich pomocou si vlastnú vedeckú hračku budú môcť aj vyrobiť.

Hlavná elektrárenská hala sa premení na raj spoločenských hier. Známe i menej známe hry, rady a vychytávky ako sa v hre dostať čo najďalej čakajú na všetkých od veku 10 rokov. Známa spoločenská hra Aktivity dostane nový rozmer vďaka svetlocitlivému plátnu, na ktoré sa budú súťažné pojmy kresliť svetlom.

Najmladších návštevníkov zapoja do Montessori aktivít pracovníci materského centra Úsmev. Kráľovskú hru šach zase predvedú šachisti z centra voľného času Ahoj. Legovňa si pripravila tri šesťdesiatminútové vstupy s programom Lego konštruktér. Maximálna kapacita jednej skupiny je 25 detí, prihlasovanie bude prebiehať na začiatku podujatia.

Záhrada Elektrárne bude patriť zábavným vzdelávacím exponátom Nadácie ZSE a v prípade priaznivého počasia aj športovým aktivitám CVČ Ahoj. O občerstvenie všetkých hráčov sa postará piešťanský Donut SK.

Každý, kto sa chce zapojiť do osláv Dňa hrania a na jedno popoludnie sa na pár hodín dosýta zahrať, bude za symbolické vstupné 1 euro v sobotu 28. septembra od 15:00 do 18:00 v Elektrárni Piešťany srdečne vítaný.