Ekologický čin roka má na konte Hotelová akadémia Ľ. Wintera

Trnavský samosprávny kraj odmenil iniciatívu Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera sumou 1 200 eur.

V utorok 20. októbra 2020 Trnavská župa zverejnila výsledky súťaže Ekologický čin roka 2019. V rámci nej boli už deviaty raz ocenené aktivity prispievajúce k zvyšovaniu environmentálneho povedomia a zachovaniu biodiverzity.

„Záleží nám na ochrane životného prostredia a zvyšovaní jeho kvality. Každoročne preto vyhlasujeme súťaž Ekologický čin roka. Veľmi ma teší, že v uplynulom ročníku sa do nej zapojilo rekordných 28 projektov zameraných na čistenie obcí alebo zvyšovanie environmentálneho povedomia mladých ľudí,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Hodnotiaca komisia vybrala po tri víťazné projekty v dvoch kategóriách, ktoré získali finančnú odmenu 1 200, 800, respektíve 500 eur. Jedna bola určená pre občianske združenia, obce a dobrovoľníkov a druhá pre materské, základné a stredné školy. Mimoriadne odmeny 100 eur získali dva projekty a vecnú cenu jeden.

Prvé ceny získali projekty „Barter Market“ Občianskeho združenia SaUvedom Trnava  a „Zvyšovanie environmentálneho povedomia hotelákov“ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Tradičné slávnostné vyhodnotenie súťaže sa kvôli zhoršenej epidemiologickej situácií muselo uskutočniť online.

Do konca februára budúceho roka je možné prihlasovať verejnoprospešné a inšpiratívne projekty do jubilejného 10. ročníka súťaže.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Photo by Bill Oxford on Unsplash