Drsný Crossrace pozná víťazov

Brodenie sa v blate, plávanie v teniskách, šplhanie sa po stohu slamy a dobrý pocit po pretekoch so Slniečkom.

Tak toto všetko mohli zažiť pretekári na prvom ročníku Crossrace, ktorý sa konal za slnečného počasia túto sobotu na Bezovci. Vyše sedemdesiat pretekárov si zmeralo sily v dvoch dĺžkach trate. Medzi amatérmi absolvoval 3-kilometrovú trať s prekážkami s najlepším časom za 33 minút a 15 sekúnd Dušan Macháč. Tesne za ním skončil Michal Gallo s 27 sekundovým odstupom a na treťom mieste Ondrej Golský, ktorý na víťaza stratil 3 minúty.

Kategóriu Elite medzi mužmi nadiktoval Pavol Koval, s časom 44 minút a 21 sekúnd, s dvojminútovou stratou na neho sa umiestnil Michal Gombarčík a len tri sekundy po ňom s časom 46:56 Pavol Malík.
Kategóriu Elite Ženy vyhrala Tatiana Gombarčíková s časom 54 minút a dve minúty na ňu stratila Janka Beňačková, ktorej sa ušlo druhé miesto s časom 56:09. Tretia do cieľa dobehla Karin Matejová s dosiahnutým časom 1:03.

 


Kompletné výsledky – muži (elite)ženy (elite)amatéri


 

Pretekári Elite museli prekonať 6-kilometrovú trať a popasovať sa s viacerými silovými, ale i gymnastickými prekážkami. Na konci úvodného tristo metrového kopca čakal nažhavených súťažiacich stoh slamy, zabalený v sieťke, ktorý sa parádne šmýkal.

Nasledovali drôty pri zemi s blatových podlažím, pod ktorými sa bolo potrebné preplaziť a ako bonus k tomu neustále prúdila na nich voda z hadice. Po traverze na šestometrovú zjazdovku nemohli pretekári minúť nosenie vriec do kopca a preskakovanie a ťahanie sa po lane na vysoké stohy slamy. Po dosiahnutí Bezovca resp.  jeho vrcholu organizátori trať potiahli na strmý zbeh dolu kopcom a plávanie v zdrži vody.

Hneď po ďalšom výbehu, ďalšia lahôdka, brodenie sa v pol metrovom bahne. Trať sa potom vlnila späť strmou zjazdovkou, ktorú Piešťanci poznajú ako „500vka“ a po jej vykráčaní, pretože to naozaj bežali len borci, čakalo manévrovanie na kladine a plazenie sa v temných rúrach, šmýkľavka do ľadu a preliezanie kontajnera s vodou.

Až potom si mohli všetci zúčastnení „krosfiťáci“ vychutnať cieľovú rovinku a dobrý pocit z preteku, ktorý bol naozaj super pripravený. Okrem dobrého pocitu čakali na víťazov aj vecné ceny a finančné odmeny.

Na svoje si prišli aj detičky, pre ktoré bola pripravená zvlášť trať a sladkosti. Nakoniec pre všetkých zahralo Slniečko a unavení pretekári pookriali aspoň na duši.

crossrace_foto_jozef_benacka_1 crossrace_foto_jozef_benacka_2 crossrace_foto_jozef_benacka_3 crossrace_foto_jozef_benacka_4 crossrace_foto_jozef_benacka_5 crossrace_foto_jozef_benacka_6crossrace_foto_jozef_benacka_6a crossrace_foto_jozef_benacka_7 crossrace_foto_jozef_benacka_8 crossrace_foto_jozef_benacka_9 crossrace_foto_jozef_benacka_10 crossrace_foto_jozef_benacka_11 crossrace_foto_jozef_benacka_12 crossrace_foto_jozef_benacka_13 crossrace_foto_jozef_benacka_14 crossrace_foto_jozef_benacka_15

Text: Tlačová správa organizátorov Foto: Jozef Beňačka