Dramatický basketbal do posledných sekúnd. Čajky prehrali veľmi tesne

Rumunské basketbalistky C.S.U. Alba Iulia ešte neprehrali v Stredoeurópske lige ešte ani jeden zápas, dnes v Nymburku k tomu však mali veľmi blízko.

Prvý štvrťfinálový zápas CEWL bol napínavý do posledných sekúnd. Piešťanské Čajky v ňom nakoniec prehrali veľmi tesne 56:52. Vďaka rýchlej obrannej hre vyhrali prvú polovicu o jeden bod. Po prestávke sa im však viac než šesť minúť nepodarilo skórovať a v celej tretej štvrtine dali iba šesť bodov.

Napriek faulu na najlepšiu strelkyňu Stehlíkovú mali Slovenky v závere stále veľa energie. Pred koncom ešte viedli o dva body, ale viac šťastia mali Rumunky a vybojovali si účasť vo finále. Piešťanské Čajky sa zajtra zahrajú o bronz.

„V závere prvej polovice sme stratili koncentráciu a nehrali sme tak, ako sme chceli. Náš výkon bol slabý a preto sme zápas stratili. Ale sme tím, ktorý sa nevzdáva. Mali sme hlavy hore a keď sme strácali desať bodov, začali sme hrať agresívnejšie a rýchlejšie v obrane. To nás dostalo do hry. Bohužiaľ sme po faule stratili Romanu Stehlíkovú, ktorá mohla rozhodnúť túto hru,“ zhodnotil tréner Martin Pospíšil.

Text: cewl.cbf.cz Ilustr. foto: Martin Palkovič