Dotáciu na tréningovú halu pre hokejistov vláda nepredĺži

Piešťany sa s veľkou pravdepodobnosťou nestanú pôsobiskom mladých slovenských hokejistov. Vláda termín čerpania dotácie podľa Igora Federiča predĺžiť nemôže.

Vedúci úradu vlády to napísal v liste adresovanom primátorovi Milošovi Tamajkovi z polovice septembra. Odvoláva sa na zákon o rozpočtových pravidlách, podľa ktorého je možné použiť kapitálové výdavky v nasledujúcich dvoch rokoch po roku, na ktorý boli rozpočtované.

Miloš Tamajka ho žiadal o predĺženie lehoty na použitie 1 milióna eur do konca roka 2016. Podľa informácií, ktoré dal včera poslancom Michal Hynek, absolvoval primátor rokovanie na úrade vlády koncom júla.

Poslancov tiež zaujímalo, v akom štádiu sú rokovania s investorom, o ktorom vedenie mesta dávnejšie hovorilo. „Nakoľko projekt výstavby tréningovej hokejovej haly nebol finančne krytý ani v prípade možnosti ponechania si dotácie, vedenie mesta intenzívne komunikovalo s potenciálnymi investormi, ktorí by stavbu mohli dofinancovať. Môžeme potvrdiť, že tieto rokovania pokračujú aj v súčasnosti,“ píše v stanovisku k tréningovej hale hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

Úrad vlády poskytol mestu dotáciu vo výške 1 milión eur koncom decembra 2013. Bola určená na výstavbu tréningovej haly pre potreby reprezentačných družstiev 18 a 20 ročných hokejistov. Po komunálnych voľbách nové vedenie radnice oznámilo, že podľa projektovej dokumentácie by mala hala stáť 2 mil. eur. Chýbajúce peniaze v mestskom rozpočte na tento rok neboli.

Mestská rada následne neodporučila pokračovať v realizácii tohto projektu s tým, aby primátor rokoval o zmene účelu dotácie.

Text: Martin Palkovič

Inzercia