Dostanú Piešťany náhradu za zbúranú Nafukovačku?

Mestská rada sa zoberala projektom výstavby viacúčelovej haly, ktorá má vyrásť v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Rozhodnúť o tom môžu mestskí poslanci na svojom najbližšom zasadnutí.

Viacúčelová hala, v ktorej by mali adekvátne podmienky najmä hádzanári, chýba kúpeľnému mestu už celé desaťročie. Do roku 2007 mohli trénovať v tzv. Nafukovačke, ktorú radnica predala Slovenskému paralympijskemu výboru. Po jej zbúraní však nové športovisko na tomto mieste nevyrástlo.

Slovenský hádzanársky zväz teraz ponúka mestu Piešťany projekt, ktorého realizácia môže byť financovaná zo štátnych prostriedkov. Radnica má prispieť pozemkom a v spolupráci s hádzanárskym klubom bude zabezpečovať aj prevádzku. Tá môže byť okrem vlastných a sponzorských zdrojov financovaná aj z prevádzkových príjmov.

Príslušný materiál už prerokovali komisie mestského zastupiteľstva aj mestská rada, ktorá odporučila výstavbu v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Vo štvrtok 17. mája sa týmto návrhom budú zaoberať poslanci.

Hádzaná je v Piešťanoch opäť na vzostupe. V súčasnosti má klub MHK Piešťany v súťažiach tri družstvá mládeže a jedno družstvo dospelých. Muži sa aj tentoraz prebojovali do baráže o postup do extraligy. Väčšinu tréningov pritom absolvujú v telocvičniach, ktoré im rozmerovo nevyhovujú.

Text: Martin Palkovič