Dolný Lopašov: Vodič prekročil rýchlosť a ešte aj nafúkal, hrozí mu väzenie

Len za posledné dva dni chytili policajti v Trnavskom kraji troch vodičov, ktorí pri dychovej skúške nafúkali nad jedno promile promile. Všetci traja sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí až rok odňatia slobody.

V stredu poobede zastavila policajná hliadka auto Suzuki Vitara v obci Dolný Lopašov (okres Piešťany). Jeho 61-ročný vodič na seba upozornil rýchlejšou jazdou. V obci prekročil povolenú rýchlosť o 15 km/h a pri kontrole nafúkal bezmála 1,5 promile.

Opitého vodiča chytili aj vo štvrtok ráno v obci Jaslovské Bohunice. Muž (56 rokov) šoféroval Opel Moreno s 1,35 promile alkoholu v dychu. V ten istý deň 27-ročný vodič dodávky najskôr nafúkal 1,77 promile a pri opakovanej skúške hodnota vyskočila až na 2,33 promile.

Policajti iba za január pristihli na území Trnavského kraja viac ako 50 vodičov, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu.

„Neustále upozorňujeme vodičov, že po vypití alkoholu nesmú šoférovať. Stále sa ale nájdu takí, ktorí to asi nepochopili. Voči takýmto hazardérom nemáme žiadne zľutovanie,“ povedala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Zdroj: KR PZ v Trnave