Dokončia tento rok Krajinský most? Mikuš tvrdí, že áno

Rekonštrukcia čaká cestu na Havran, ale Trnavský samosprávny kraj chce opraviť aj križovatku Bratislavská – Krajinská. Most medzi tohtoročnými prioritami nie je. Župan napriek tomu hovorí o jeho skorej oprave.

V tomto a nasledujúcom roku chce župa investovať do rekonštrukcie ciest v piešťanskom okrese vyše 1,6 mil. eur. Najväčšiu časť tejto sumy (skoro 1 mil. eur) tvoria predpokladané náklady na opravu Krajinského mosta. Ten však vypadol zo zoznamu priorít na rok 2016, ktoré Úrad TTSK predložil krajským poslancom.

„Dúfam, že sa tento rok podarí dokončiť rekonštrukciu hlavne nosnej časti – pilierov. Je to to, čo občan nevidí ani necíti. Zatiaľ je to vo vyhovujúcom stave, ale už má ten most odslúžené roky, takže tento rok bude investícia za takmer 1 mil. eur realizovaná,“ povedal novinárom po včerajšom rokovaní krajského zastupiteľstva predseda TTSK Tibor Mikuš.

Medzi prioritné investície v piešťanskom okrese na tento rok zaradila župa opravu vyše troch kilometrov cesty na horskom priechode Havran. Predpokladané náklady sú 204-tisíc eur. Necelý kilometer cesty č. II/507 chcú opraviť aj v obci Banka a 71-tisíc eur má stáť rekonštrukcia križovatky Bratislavská – Krajinská v Piešťanoch.

Verejné obstarávania na tieto investície sa zatiaľ nezačali.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič