Do práce na bicykli: Začala sa registrácia tímov

Piešťanskí cyklisti získal minulý rok v celoslovenskej súťaži bronz, na druhú Banskú Bystricu im chýbalo iba šesť kilometrov. Tentoraz organizátori očakávajú ešte väčšiu účasť a Piešťany majú reálnu šancu zvíťaziť.

Súťaž Do práce na bicykli je opäť určená pre dvoj až štvorčlenné tímy z jednej spoločnosti alebo organizácie so sídlom na území nášho mesta. Súťažiaci budú dochádzať do a z práce na bicykli počas mesiaca máj.


Jednotlivé družstvá sa môžu registrovať už teraz na adrese dopracenabicykli.eu. Registrácia potrvá do 27. apríla.


Pred rokom sa do súťaže zapojilo takmer 500 tímov z 30 miest a viac ako 1500 ľudí, ktorí za mesiac najazdili takmer 200-tisíc kilometrov. Vďaka nim v minulom roku klesol obsah CO2 v ovzduší slovenských miest o 49-tisíc kilogramov. Tohtoročný záujem samospráv je ešte vyšší.

V porovnaní s prvým ročníkom dôjde k výraznej zmene v evidencii jázd účastníkov a tímov. Kým pred rokom si tieto informácie zhromažďovali lokálni koordinátori, tentokrát bude celá súťaž zastrešená stránkou dopracenabicykli.eu, kde sa budú môcť registrovať tímy z celého Slovenska a svoje údaje zadávať online. „

Presun evidencie súťaže na vlastnú webovú stránku je obrovským krokom vpred. Nielenže uľahčí prácu pri registrácii a evidencii najazdených kilometrov, ale súťažiaci si budú môcť porovnávať svoje výsledky s inými tímami v meste alebo v rámci Slovenska. Uvidia tiež, koľko CO2 svojimi cestami do práce a z práce ušetrili v porovnaní s cestou autom,“ uviedla jedna z organizátorov súťaže Andrea Štulajterová z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.


Hlavným cieľom súťaže Do práce na bicykli je podpora nemotorovej dopravy. V Piešťanoch ju cenami pre výhercov podporili AuparkPriorDomossRybársky DvorHotel MájFitness SiTyRinkVemica sport & health, Emil Domin cyklo – predaj (D. Tatarku 2, Piešťany), Vama – bicykle, súčiastky a doplnky (Agátová 1, Piešťany).


Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa/Mesto Piešťany/dopracenabicykli.eu