Do práce na bicykli – pridali sa už aj Piešťany

V máji sa vydajú do práce na dvoch kolesách tisíce ľudí po celom Slovensku. Aj tento rok budú medzi nimi cyklisti z Piešťan, kúpeľné mesto je už zaregistrované. Teraz sa môžu hlásiť jednotlivé tímy.

„Roztočíme to spolu!“ To je motto nového ročníka najväčšej kampane podporujúcej rozvoj udržateľnej mobility v mestách. Vyhlásilo ju Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Kampaň nie je určená len pre zamestnancov. Zúčastniť sa jej môžu aj študenti stredných a vysokých škôl. Všetci majú možnosť vyhrať zaujímavé ceny – elektrický bicykel, elektrobežky aj skladací bicykel.

Okrem toho podporia svoje mesto aj v súťaži o cyklostojiská s verejnými cyklopumpami, ktoré poputujú do piatich aktívnych samospráv.

Piešťany sú už zaregistrované, až do 5. mája sa môžu hlásiť 2- až 4-členné tímy. Ako prví to za kúpeľné mesto urobili Umelci na kolesách. Súťaž Do práce na bicykli potrvá od 1. do 31. mája 2019.

Organizátori budú po novom zverejňovať poradie jednotlivých súťažiacich v celoslovenskom rebríčku, ale aj poradie v rámci mesta. Nebude chýbať ani rebríček najaktívnejších samospráv, účastníci vďaka tomu budú môcť sledovať, ako sa ich mestu darí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič