Do práce na bicykli: Piešťany majú už 30 tímov

V máji sa vydajú do práce na dvoch kolesách tisíce ľudí po celom Slovensku. Počet najazdených kilometrov budú zaznamenávať na internetovej stránke dopracenabicykli.eu a súťažiť tak o ceny pre seba aj pre svoje mesto.

Piešťany ani tento rok nechýbajú medzi samosprávami, ktoré sa do súťaže zapojili. Aktuálne je za kúpeľné mesto zaregistrovaných 30 tímov – reprezentujú súkromné firmy, ale napríklad aj kultúrne inštitúcie. Zapojiť sa môžu aj žiaci a študenti. Najneskorší termín ja 5. mája, ale súťaž štartuje už v stredu 1. mája.

Všetci majú šancu vyhrať zaujímavé ceny – elektrický bicykel, elektrobežky aj skladací bicykel. Okrem toho podporia svoje mesto aj v súťaži o cyklostojiská s verejnými cyklopumpami, ktoré poputujú do piatich aktívnych samospráv.

Organizátori budú po novom zverejňovať poradie jednotlivých súťažiacich v celoslovenskom rebríčku, ale aj poradie v rámci mesta. Nebude chýbať ani rebríček najaktívnejších samospráv, účastníci vďaka tomu budú môcť sledovať, ako sa ich mestu darí. Vlaňajší rekordný ročník s viac než 11-tisíc účastníkmi z 81 samospráv a takmer 1400 zapojenými firmami by chceli usporiadatelia prekonať.

Zoznam doteraz zaregistrovaných tímov súťažiacich za mesto Piešťany nájdete na tejto adrese.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Archív Ericha Kubicu