Do Piešťan mieria veterány z celého sveta

Obľúbené Piešťanské zlaté stuhy začiatkom júna nahradí celosvetová prehliadka historických vozidiel pod názvom FIVA World Rally. Prvou motoristickou osobnosťou, ktorej účasť organizátori potvrdili, je niekoľkonásobný motocyklový svetový šampión a víťaz 122 pretekov Grand Prix Giacomo Agostini z Talianska.

Informoval o tom portál bikeracing.cz, podľa ktorého sa tento vzácny hosť predstaví v Piešťanoch v sobotu 11. júna s továrenským motocyklom MV Agusta Agostini.

Nad podujatím prevzal záštitu prezident Andrej Kiska. Hlavným miestom konania bude hotel Thermia Palace, ale majitelia veteránov z celého sveta si pozrú celý región. Hlavným organizátorom FIVA World Rally je Automotoklub – Veteran Car Club Piešťany na čele s Jánom Horňákom – hlavným organizátorom Piešťanských Zlatých stúh.

„Slovensko sa po prvýkrát predstaví ako hosťujúca krajina tohto výnimočného podujatia a ponúkne účastníkom možnosť spoznať tamojšie krásy v 4 nenáročných jazdách, ktoré povedú naprieč západnou oblasťou našej domoviny. Tešíme sa na to, že privítame veteránistov z celého sveta a budeme im môcť ukázať nielen prírodné krásy, ale aj kultúru a typickú slovenskú pohostinnosť,“ píšu na oficiálnej web stránke podujatia organizátori.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: bikeracing.cz