Do obnovy prírodného kina sa opäť pustia dobrovoľníci

Podarí sa v tomto roku konečne sprístupniť prírodné kino verejnosti? Aktivity smerujúce k tomuto cieľu pokračujú. Po zimnej príprave dreva na nové lavice nasleduje ďalšie čistenie areálu. Brigáda, ktorú organizujú Spoločne pre Piešťany, OZ Sĺňava a Mestské kultúrne stredisko, sa uskutoční v sobotu 21. mája. Začína o 9.00 h a o 13.30 h bude pre účastníkov pripravená kapustnica.

Podľa Michala Fialu je potrebné pohrabať lístie a pokosiť trávu, okopať nosníky na lavičky, natrieť kovové konzoly a nanosiť konáre na kopu. Organizátori brigády dobrovoľníkov prosia, aby sa prihlásili cez facebookovú stránku Prírodné kino, aby mohli zabezpečiť dostatok náradia a pripraviť pre každého kapustnicu. Kto má doma rukavice, štetec, hrable, motyku, lopatu, kliešte na konáre alebo fúrik, môže ich priniesť so sebou.

Okrem brigád, na ktorých dobrovoľníci hobľovali drevo na píle v Moravanoch nad Váhom, sa Michalovi Fialovi a jeho kolegom podarila presadiť aj finančná pomoc zo strany Mesta Piešťany vo výške 50-tisíc eur. Okrem toho vznikla zjednodušená projektová dokumentácia, podľa ktorej budú ďalšie práce prebiehať. So zámerom sú oboznámení aj pamiatkári.

akcia pkp plagat prirodne kino

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič