Diela žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy sú vystavené v Elektrárni

Výstava prác zimného semestra žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy (SZUŠ) v Zavretom kúte v Piešťanoch je prierezom prác od najmladších žiakov a ich naivného rukopisu až po precízne vytvorené diela starších žiakov. Prináša pohľad na rôzne tematické okruhy, techniky či historické aspekty, ktorým sa žiaci počas hodín venujú.

„Sme veľmi rady, že môžeme verejnosti predstaviť práce našich žiakov opäť v priestoroch piešťanskej Elektrárne. Jej kultúrna hodnota prezentuje to, v čo veríme a čo prostredníctvom výtvarnej tvorby snažíme učiť a odovzdávať ďalej,“ hovorí pedagogička Dominika Rusnáková, ktorá vedie Výtvarný odbor SZUŠ spolu s Miriam Mikušecovou.

Výstava podľa jej slov reflektuje práce žiakov od prípravného ročníka až po žiakov II. stupňa. Počas nej bude mať verejnosť možnosť vidieť precízne kresliarske a maliarske diela, trojrozmerné objekty či modelárske výtvory. Pomocou detských prác sa návštevníci Elektrárne zatúlajú do obdobia praveku, starovekého Egypta, Číny a budú si môcť pozrieť tiež najznámejšiu loď sveta, Titanic.

Výstava potrvá do 22. februára 2019.

Hrdý autor Titanicu Lukáš Domin.

Text a foto: SZUŠ