Detské i street-workoutové ihriská zostávajú zatvorené

Jedinými športoviskami, ktoré boli v Piešťanoch otvorené po prvej vlne uvoľňovania opatrení proti šíreniu ochorenia Covid-19, sú atletické dráhy. Na street-workoutových ihriskách by sa aj naďalej cvičiť nemalo.

Krízový štáb Mesta Piešťany uzatvoril detské a street-workoutové ihriská už 20. marca. Verejnosť na to upozorňujú pásky aj oznamy. Výnimkou je street-workoutové ihrisko pri Kruhovke, kam sa počas uplynulých dní vrátili ľudia, ktorých počas slnečných dní láka tréning na čerstvom vzduchu.

Hovorca piešťanskej radnice Martin Ričány potvrdil, že zákaz vstupu na detské a street-workoutové ihriská nebol doteraz odvolaný. Mesto na základe opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR z 22. apríla sprístupnilo iba atletické dráhy.

Neďaleký Trenčín otvoril workoutové ihriská už počas uplynulého víkendu. Tamojšia radnica na svojej web stránke informovala, že všetky cvičebné prvky nechá pravidelne dezinfikovať. Školské športové areály zostali v Trenčíne zatvorené.

V Piešťanoch môžu byť aktuálne otvorené iba atletické dráhy, napríklad aj v areáloch základných škôl. Verejnosti nie je oficiálne prístupné ani hokejbalové ihrisko v mestskom parku.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič