Deti hľadali v parku vajíčka

Vajíčka. Farebné, čokoládové, maľované vajíčka. Kto by ich nemal rád? A preto nesmú chýbať na žiadnej oslave Veľkej noci. Tak to bolo aj na Veľkonočnú nedeľu, kedy Mládežnícky parlament mesta Piešťany v spolupráci s OZ Ľudia pre lepšie Piešťany zorganizovali podujatie pre deti v každom veku.

Dopoludnia sa pred Domom umenia v Piešťanoch zhromaždilo približne 50 detí spolu s rodičmi, aby si spríjemnili veľkonočné dopoludnie zábavnými aktivitami. „Oslovili sme taktiež Detský domov v Piešťanoch, ktorý s radosťou prijal naše pozvanie,“ informovala Marianna Dafčíková, členka Mládežníckeho parlamentu Piešťany.

Na začiatku sa všetky deti vrhli na čokoládové vajíčka poschovávané v parku. Niektoré si úlovky ukladali do košíčkov či vačkov, no našli sa aj takí maškrtníci, ktorí nevydržali a nájdené vajíčka hneď zjedli. Deti boli veľmi usilovné, keďže dokázali nájsť všetky vajíčka za pomerne krátky čas.

Po hľadaní, a v niektorých prípadoch aj jedení vajíčok, sme sa presunuli do ŽiWellu, kde pre naše ratolesti boli nachystané farby, štetce a hlavne vajíčka na maľovanie. Každé jedno dieťa si namaľovalo jedno vajíčko samo a podľa seba. Počas maľovania alebo čakania, kým farba na vajíčku uschne, sa deti mohli ponúknuť menším občerstvením alebo sladkou desiatou a ovocným čajom.

Keď boli už všetky vajíčka hotové a pripravené na hodnotenie, „porota“ vybrala jedno najkrajšie a pár ďalších vajíčok, ktorých výrobcovia boli odmenení sladkou pochúťkou. Bolo však veľmi ťažké rozhodnúť o týchto prvých miestach, pretože každé jedno vajíčko bolo niečím špeciálne a výnimočné, a rozprávalo svoj jedinečný príbeh.

„Boli sme príjemne prekvapení z veľkej účasti a záujmu, a preto sme sa rozhodli zorganizovať podobnú akciu aj budúci rok. Sme radi, že ste sa s nami zabavili takisto ako aj, že nás počasie nesklamalo a svietilo slniečko po celý čas. Ďakujeme všetkým zúčastneným, starým rodičom, mamičkám, oteckom a hlavne deťom, a tešíme sa na vás o rok,“ uzavrela Marianna Dafčíková.

11146159_535660176574633_1376109457_n 11119372_535660233241294_366619154_n

Text a foto: Tlačová správa MPPN