Denné vlakové spojene s Prahou štartuje v apríli

Z kúpeľného mesta sa cestujúci dostanú do českej metropoly priamy vlakovým spojením už teraz, ale iba raz za týždeň. Od 1. apríla budú spoje na trase Nitra-Trenčín-Praha a späť súkromného prepravcu Arriva jazdiť denne.

Cesta medzi Piešťanmi a Prahou trvá vďaka tomuto vlakovému spojeniu necelých šesť hodín. Z Piešťan budú vlaky Arriva odchádzať každý deň o 7.41 h a z Prahy o 14.19 h.

Ceny sa od 1. apríla nemenia. Dospelý zaplatí na tejto trase 14,81 €. Zľavu majú žiaci, študenti aj držitelia preukazu ZŤP a ich doprovod. Cestovné lístky je možné kúpiť cez internet na tejto adrese.

Pre výletníkov môžu byť lákavé aj jednotlivé zastávky tohto vlakového spojenia. Z Piešťan sa týmto spôsobom ľudia dostanú napríklad do Trenčína, Uherského Hradiště, Olomouca, Přerova, Kolína a opačným smerom do Hlohovca a Nitry.

Prepravca deklaruje, že v každom vlaku je osem miest pre bicykle. Záujem o ne je nutné avizovať vopred.

Cestujúci majú tiež možnosť rezervácie sedadiel v tichej zóne, ktorá je od zbytku vlaku oddelená dvermi a platí v nej zákaz telefonovania a hlasného prehrávania hudby a videa.

Špeciálne miesta sú vyhradené aj pre rodiny s deťmi, ktoré tam nájdu napríklad hraciu plochu na Človeče nehnevaj sa a ďalšie hry.

Vybrané sedadlá sú vybavené elektrickými zásuvkami a v celom vlaku Arriva sľubuje prístup na internet.

Text: Martin Palkovič Foto: Matej Orviský