Deň narcisov po dvoch rokoch opäť v uliciach

Po pandémiou vynútenej prestávke stretnete vo štvrtok 28. apríla v uliciach Piešťan i okolitých obcí dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili do známej zbierky s názvom Deň narcisov.

V piešťanskom regióne zbierku zabezpečuje tunajšia pobočka Ligy proti rakovine. Na začiatku ju organizovali manželia Irena a Alojz Michnovci, teraz je šéfkou piešťanskej pobočky Mária Šišková. Podľa jej slov so zbierkou pomáhajú desiatky členov Ligy proti rakovine, ale aj skauti z 80. zboru Ginko Piešťany, študenti Gymnázia P. de Coubertina a Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej.

Hlavný stánok majú dobrovoľníci na Námestí slobody. Vybrali sa však i do iných častiach kúpeľného mesta, stretnete ich aj vo Vrbovom. Výnos zo zbierky v piešťanskom regióne bude podľa Márie Šiškovej známy v pondelok 2. mája.

Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov. Preto po dvoch rokoch pauzy organizuje Liga proti rakovine už 26. raz verejno-prospešnú zbierku v uliciach. Obracia sa na verejnosť s prosbou o prejav solidarity s ľuďmi, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii, spôsobenej onkologickou diagnózou.