Danielle Hamilton-Carter pokračuje v Piešťanoch

Švédska reprezentačná pivotka Danielle Hamilton-Carter bude naďalej pokračovať v Piešťanských Čajkách. Klub z kúpeľného mesta sa so skúsenou podkošovou hráčkou dohodol na novej zmluve na sezónu 2020/2021.

30-ročná pivotka sa hneď po svojom príchode do Piešťan stala oporou tímu a počas celej sezóny si udržiavala konštantnú výkonnosť. V uplynulej sezóne odohrala za Čajky 34 zápasov, v ktorých strávila priemerne 26 minút na ihrisku a vyprodukovala 14 bodov a 7 doskokov na zápas.

Keďže v Piešťanoch s jej výkonmi vládla spokojnosť, zo strany klubu bol eminentný záujem o jej pokračovanie v Čajkách aj v sezóne 2020/2021.

„S radosťou môžeme oznámiť, že sa nám podarilo dohodnúť na ďalšom pokračovaní s Danielle Hamilton-Carter. Dani je skúsená hráčka, ktorá minulý rok po svojom príchode okamžite zapadla do nášho tímu a stala líderkou družstva na ihrisku i mimo neho. Teší ma, že prejavila záujem pokračovať v našom klube a je pre nás potešujúce, že sa k nám hráčky jej formátu majú záujem vrátiť,“ vyjadrila sa generálna manažérka Bronislava Borovičková.

191 centimetrov vysoká pivotka, ktorá patrí dlhé roky do výberu ženskej reprezentácie krajiny troch koruniek by mala byť aj v nasledujúcej sezóne jednou z opôr piešťanského tímu.

O dôvodoch prečo sa rozhodla podpísať ďalšiu zmluvu s Čajkami sa vyjadrila nasledovne: „Som veľmi rada, že som mala možnosť znovu podpísať zmluvu z Piešťanskými Čajkami a mám na to viacero dôvodov. Musím povedať, že klub zvládol všetko veľmi profesionálne ohľadom predčasného konca sezóny, kedy prepukla pandémia koronavírusu. Za to sa chcem ešte raz poďakovať. Piešťanské Čajky ako organizácia boli v minulej sezóne pre mňa skvelou skúsenosťou. Nevedela som si predstaviť hrať inde, aj vzhľadom na neisté časy, v akých sa nachádzame. Obľúbila som si mesto, spoluhráčky aj realizačný tím a tiež si myslím, že tu máme nedokončenú prácu. Bojovali sme o najvyššie priečky, no sezóna sa predčasne skončila tak som rada, že budeme mať ďalšiu šancu spoločne pokračovať v tomto boji.“

Danielle Hamilton – Carter (nar. 23. januára 1990) je rodáčkou zo švédskeho Štokholmu, kde aj odštartovala svoju basketbalovú kariéru. Štúdium absolvovala na americkej univerzite Georgia Tech, kde hrávala NCAA. Vo svojom životopise má pôsobenia v kluboch ako Žabiny Brno (Česko), Union Lyon Basket Feminin (Francúzsko), Treofan Battipaglia (Taliansko), Lulea Basket (Švédsko), ACS Sepsi SIC (Rumunsko), či VBW CEKK Cegléd (Maďarsko).

Zdroj: piestanskecajky.sk