Daniel Rybanský z Kajak – Kanoe Piešťany úspešný na majstrovstvách sveta

Vynikajúci výsledok na svetovom šampionáte v Rumunsku dosiahla dvojica Daniel Rybanský (Kajak – Kanoe Piešťany) a Marko Ujvári (Kajak & kanoe klubu Komárno). Spomedzi 28 štartujúcich posádok v K2 na 1000 metrov dlhej trati vybojovali 5. miesto

Do finále juniorských majstrovstiev sveta postúpili vďaka 2. miestu v rozjazde a 3. miestu v semifinále. Piatou najlepšou posádkou na svete sa vo svojej vekovej kategórii stali vďaka finálovej jazde s časom 3:28.223. Lepší boli len súperi z Nemecka, Maďarska, Španielska a Ukrajiny.

„Preteky dopadli nad naše očakávania. Ešte teraz na Zemníku, na sústredení, sme sa necítili na lodi najlepšie, menili sme jej váhu, nastavenia, sklz, vyvažovali ju, kým nám nesadla a potom sme spolu veľa trénovali, teda asi mesiac dokopy. Prvýkrát sme si spolu sadli do lode na juniorskej regate na Zemníku, potom sme sa opäť posadili do lode na kvalifikačných pretekoch na majstrovstvá Európy a následne sme vyštartovali na juniorskej Európe. Európa i tento svet boli veľmi podobné preteky, čo sa týka posádok, len Nemci a Maďari poskladali lepšie lode a pribudla Argentína v A finále. Boli to náročné preteky a sme veľmi radi, že sa nám podarilo poraziť francúzsku posádku, tohtoročných majstrov Európy,“ citoval web canoe.sk Daniela Rybanského, 16-ročného reprezentant klubu Kajak – Kanoe Piešťany.

Zdroj: canoe.sk Foto: Archív Kajak – Kanoe Piešťany