Cyklobusom do Malých Karpát i na Záhorie priamo z piešťanskej stanice

Autobus, ktorý cestujúcich odvezie i s bicyklami, prepája Piešťany, Kopanice a Záhorie každú sobotu. Miesta je dobré si rezervovať vopred cez krajzazitkov.sk.

Cyklobus do Karpát – špeciálny spoj Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj vozí vždy v sobotu skoro ráno cyklistov z Trnavy do Piešťan a pokračuje cez Brezovú pod Bradlom až do Senice. V opačnom smere ho môžu využiť aj obyvatelia a návštevníci Záhoria. Pohodlne sa vďaka nemu dostanú do kúpeľného mesta, ktoré je známe aj ako mesto bicyklov.

„Bez auta by sa rekreační cyklisti z piešťanského regiónu na Záhorie nedostali. Náš cyklobus ich tam od 6. mája odvezie každú sobotu v mesiacoch máj, jún a september,“ hovorí Petra Hencelová z KOCR Trnavský kraj.
Cyklisti z Piešťan, ale aj dovolenkári, ktorí chcú voľný čas tráviť aktívne, môžu prostredníctvom tejto autobusovej linky objavovať Malé Karpaty, okolie Prietrže, Kunovskej priehrady a zájsť ešte ďalej.

Skvelým tipom na nenáročný cyklovýlet sú kúpele Smrdáky, ale aj obec Sobotište a jedinečné borovicové lesy striedajúce sa s piesočnými dunami neďaleko Šaštína.

„Prepájame dva regióny Trnavského kraja zážitkov. Cyklobus bude premávať tak, aby ho mohli využiť aj cyklisti zo Senice a okolia, ktorí chcú spoznať Piešťany. Kúpeľné mesto je napojené na Vážsku cyklomagistrálu a aj na okruh okolo Sĺňavy. Na bicykli je odtiaľ ľahko dostupných viacero pamiatok, napríklad renesančný Kaštieľ v Moravanoch nad Váhom, ktorý je vždy v lete plný súčasného umenia, ale aj veľkomoravské hradisko Kostolec so
skvelým výhľadom na Považie,“ uzatvára P. Hencelová.

Aby mali výletníci istotu, že sa do autobusov na oboch linkách zmestia, musia si svoje miesta vopred rezervovať online na web stránke krajzazitkov.sk. Za lístky potom zaplatia priamo šoférovi.

Zdroj: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj