Cyklistov majú z pešej zóny vyhnať nové informačné tabule

Značky upozorňujúce na zákaz bicyklovania nechala mestská polícia osadiť na vstupoch do pešej zóny. Jednoduchý piktogram a text s výškou sankcie má byť zreteľný pre obyvateľov aj návštevníkov Piešťan.

Podľa zástupcu náčelníka mestskej polície Petra Gogola porušujú zákaz bicyklovania rovnako obe skupiny. Aj preto sa čoskoro v spolupráci so štátnou políciou uskutoční preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú práve na jazdu po pešej zóne na bicykli. Informoval o tom dnes mestský úrad na svojej  web stránke.

Podľa radnice policajti zintenzívnili hliadkovú činnosť v centre mesta. Mali by sa tam pohybovať po celý deň od pol jedenástej predpoludním až do deviatej večer.

Radnica ďalej informovala, že v súvislosti so sťažnosťami na bicyklujúce sa deti z arabských krajín navštívil mestskú políciu primátor Miloš Tamajka. Zástupca náčelníka má preveriť aj iné možnosti riešenia tohto problému – napríklad, či mestský policajt môže bicykel odobrať alebo zamknúť.

„Pri rozhovoroch s policajtmi, ale aj s občanmi mi bolo viackrát zdôraznené, že po pešej zóne sa často bicyklujú aj Piešťanci. A tu nám vyvstáva problém – ako deťom vysvetliť, že jazda na bicykli po pešej zóne je zakázaná, keď vidia domácich, ktorí si z tohto zákazu ťažkú hlavu nerobia,“ uviedol primátor.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa MsÚ Piešťany