Cyklistika: Jozef Metelka oslavuje narodeniny prípravou na preteky

Je trojnásobným majstrom sveta v dráhovej cyklistike a teraz má šancu získať cenný kov aj na XV. Letných paralympijskych hrách v Riu de Janeiro. Dnes oslavuje Jozef Metelka 30. narodeniny a už zajtra, v piatok 9. septembra, sa postaví na štart pretekov na 1 km s pevným štartom.

„Ráno tréning, potom oddych, regenerácia a koncentrácia na preteky,“ hovorí piešťanský cyklista žijúci vo Veľkej Británii. Článok o jeho jubileu a príprave uverejnil web stránku Slovenského paralympijskeho výboru.

„Povedzme to triezvo ale jasne – v oboch disciplínach chcem získať medailu,“ pokračuje Jozef Metelka. Oslavy narodenín prídu až potom.

Podľa odborníkov patrí medzi favoritov. „Neberiem to, že som pod tlakom, skôr tak, že ja chcem niečo dosiahnuť. Začalo mi to najlepšie ísť na dráhe, tak to chcem využiť. Skrátka – točím nohami,“ dodáva cyklista pre spv.sk.

Celý článok si môžete prečítať na tejto adrese. Finále skupiny C4-5 na dráhe 1 km, kde štartuje aj Jozef Metelka, začína v piatok 9. septembra o 21.30 h nášho času. Kvalifikácia na C4 – stihacie preteky na 4 km  začína v sobotu 10. septembra o 15.35 h a finále je naplánované na finále je naplánované na 23.49 h nášho času.

Zdroj: spv.sk