Cvičebný maratón na podporu pacientov so sklerózou multiplex

Slovenský zväz sclerosis multiplex prijal pozvanie od Nadačného fondu Impulz, ktorý pomáha pacientom s týmto ochorením v Českej republike, na akciu s názvom 24 hodinový maratón s roztrúsenou sklerózou.

Podujatie odštartuje 6. marca pri Prahe a ľudia z nášho regiónu sa doňho môžu zapojiť o deň neskôr v priestoroch fitnes centra Fitness SiTy v Piešťanoch. Začiatok je o 13.00 h. Podľa organizátorov prisľúbilo účasť asi 60 ľudí z celého Slovenska.

Hlavným cieľom tejto akcie je podporiť pacientov so sclerosis multiplex, motivovať ich k aktívnemu prístupu k chorobe a upozorniť na dôležitosť pravidelného cvičenie pri ich liečbe.

Zapojiť sa do cvičenia môže každý. Pravidelný aktívny pohyb je dôležitý v živote všetkých. Cieľom tejto akcie je primárne upozorniť na to, že okrem liekov pomáha aj pravidelné cvičenie.

Účastníci sa tak počas 24 hodín vystriedajú na rôznych stanovištiach – posilňovacích strojoch, rotopede, veslárskom trenažéri, chodiacich pásoch, balančnej pomôcke bossu, cvičiacich loptách a ďalších.

Text: Tlačová správa SZSM Ilustr. Foto: Martin Palkovič