Cudzinecká polícia zadržala štyroch ľudí z Balkánu

Občanov Srbska a Čiernej Hory, ktorých včera zadržali v Piešťanoch, pravdepodobne čaká vyhostenie. Na území Slovenska sa zdržiavali nelegálne.

Informovala o tom Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru SR. „Príslušníci cudzineckej polície v súčinnosti s hliadkami obvodného oddelenia z Piešťan a mestskej polície vykonali kontrolu 45 štátnych príslušníkov tretích krajín zo Srbska, Čiernej Hory, Chorvátska a Bosny a Hercegoviny,“ uviedla hovorkyňa k včerajšej kontrole cudzincov na Sídlisku Nikola Teslu.

Policajti sa zamerali na rodinný dom, v ktorom títo ľudia žijú. Podľa neoficiálnych informácií väčšina z nich pracuje pre jednu z miestnych firiem.

Kontrola  bola podľa hovorkyne zameraná na odhalenie nelegálnej migrácie ako aj neoprávneného pobytu na území Slovenskej republiky.

Na oddelenie cudzineckej polície boli pre podozrenie z nelegálneho pobytu predvedení štyria cudzinci. Ide o občanov Srbska a Čiernej Hory. „Ešte aj v tejto chvíli sa vykonávajú procesné úkony s predvedenými cudzincami, u ktorých bol jednoznačne preukázaný nelegálny pobyt. Následne im budú vydané rozhodnutia o administratívnom vyhostení a určení zákazu vstupu aj s povinnosťou vycestovať z územia Slovenskej republiky,“ uzavrela Denisa Baloghová.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič