Covid-19: V Piešťanoch je ďalší prípad, dvaja pacienti sú už vyliečení

Na Slovensku vo štvrtok pribudlo 72 prípadov ochorenia Covid-19, spolu ich je už 1049. Pozitívny test mala žena z piešťanského okresu aj muž z okresu Prievidza, ktorý je v karanténnom stredisku v Piešťanoch.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trnava aktuálne eviduje v okrese Piešťany 14 pacientov s ochorením Covid-19. Okrem okresného mesta zaznamenali úrady toto ochorenie aj v obciach Moravany nad Váhom, Ratnovce a Trebatice. Koronavírus sa nevyhol ani Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom) a Maduniciam (okres Hlohovec).

Trnavský úrad verejného zdravotníctva dnes zároveň informoval, že dvaja pacienti z okresu Piešťany sa tento týždeň vyliečili. Celkovo je na Slovensku 175 vyliečených osôb. Z toho 46 ľudí bolo v nemocniciach a 129 v domácej izolácii.

Štatistiky Národného centra zdravotníckych informácii hovoria, že aktuálne je hospitalizovaných 203 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie Covid-19, u 130 pacientov sa čaká na výsledky testov. Na jednotkách intenzívne starostlivosti je sedem pacientov, dvaja potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.



Text a foto: Martin Palkovič