Covid-19 už aj v mestských jasliach

Piešťanské mestské jasle nebudú v prevádzke kvôli výskytu ochorenia covid-19. V piatok v okrese Piešťany pribudlo 32 nových prípadov. Druhý decembrový týždeň je z pohľadu nárastu počtu pozitívnych osôb v regióne najhorším od začiatku pandémie.

„Mesto Piešťany ako zriaďovateľ Zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, Javorová 27, Piešťany (jasle) oznamuje, že z dôvodu výskytu ochorenia COVID – 19 v zariadení nebude v pondelok 14. decembra 2020 toto zariadenie v prevádzke,“ uvádza radnica na sociálnej sieti Facebook. Ďalšie informácie k prevádzke jaslí na základe usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave má samospráva zverejniť v pondelok.

Primátor Peter Jančovič vo štvrtok oznámil, že ochorenie covid-19 zaznamenali aj v zariadení pre seniorov Vila Julianna, v Službách mesta Piešťany aj na mestskom úrade. „Týchto problémov začína narastať, verím, že sa to počas Vianoc upokojí,“ dodal primátor.

Počet nových prípadov ochorenia covid-19 v piešťanskom regióne rastie. Rekordný denný prírastok zaznamenali hygienici na základe vyhodnotenia PCR testov v stredu 9. decembra, bolo ich 76. Vo štvrtok bol prírastok 15 a v piatok 32. Za prvých päť dní tohto týždňa tak v okrese Piešťany pribudlo 164 ľudí s koronavírusom. Doteraz najvyšší sedemdňový prírastok bol 143, bol to počas druhého novembrového týždňa.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Mesto Piešťany