Covid-19: Počet nových prípadov rastie, zaznamenali ich aj v zariadení pre seniorov

Druhá vlna pandémie ochorenia covid-19 v piešťanskom okrese zatiaľ neustupuje. Po nižších počtoch nových prípadov v druhej polovici novembra sme sa v uplynulom týždni priblížili k rekordným hodnotám.

„Mesto Piešťany oznamuje, že napriek dodržiavaniu všetkých opatrení sa aj po poslednom testovaní v Zariadení pre seniorov Vila Julianna naďalej vyskytuje vírus covid-19. Infikovaní klienti sú izolovaní a personál postupuje podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave,“ oznámila piešťanská radnica.

Toto zariadenie pre seniorov sa počas uplynulého mesiaca muselo vyrovnať aj s úmrtiami. Podľa mesta, ktoré je jeho zriaďovateľom, však nesúviseli s ochorením covid-19.

Kvôli výskytu nového koronavírusu bude Vila Juliana v najbližšom období poskytovať stravu iba ľuďom, ktorí sú v tomto zariadení ubytovaní. O termíne opätovného spustenia výdaju obedov pre ostatných stravníkov bude radnica informovať.

Mesto Piešťany už muselo pre koronavírus prerušiť výdaj stravy aj v Jedálni na Staničnej ulici. V súlade s opatreniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave však jedáleň opäť funguje.

Počet nových prípadov ochorenia covid-19 v okrese Piešťany v polovici novembra mierne klesol. Od 16. do 22. 11. ich pribudlo 86 a od 23. do 29. 11. ich bolo 89.

Počas uplynulého týždňa sa však počet nových prípadov vrátil k rekordným hodnotám. Medzi 30. novembrom a 6. decembrom ich hygienici v piešťanskom regióne zaznamenali 134. Ide o tretiu najvyššiu hodnotu od začiatku pandémie.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič