Členovia predstavenstva Letiska Piešťany sa vzdali funkcií

Tibor Mikuš, Juraj Štaffa a Michal Merga odchádzajú z vedenia letiskovej spoločnosti. Valné zhromaždenie, na ktorom by mali akcionári navrhnúť mená nových členov predstavenstva, sa uskutoční v polovici decembra.

Členovia predstavenstva sa podľa informácií agentúry TASR vzdali funkcií v závere uplynulého týždňa. O ich nástupcoch bude rozhodovať aj nový trnavský župan Jozef Viskupič. Trnavský samosprávny kraj je najväčším akcionárom Letiska Piešťany.

Viskupič riadenie tejto akciovej spoločnosti pred voľbami kritizoval. Riešenie situácie je podľa neho jednou z jeho priorít vo funkcii.

Ešte v polovici októbra odstúpil z Dozornej rady Letiska Piešťany nominant mesta Stanislav Brečka. Akcionári budú zrejme hľadaj aj jeho nástupcu. Kto ním bude, má byť známe 15. decembra, keď sa uskutoční mimoriadne valné zhromaždenie.

„V nasledujúcich dňoch máme stretnutie s novým županom aj zástupcami ministerstva dopravy a musíme sa dohodnúť na spoločných krokoch,“ povedal primátor Miloš Tamajka po štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Podľa jeho slov bude nutné letisko na začiatku dotovať, pretože „zmeny sa nedajú urobiť za deň.“

Miloš Tamajka je tiež za určitých podmienok naklonený k variante odblokovaniu pozemkov, na ktoré si mesto uplatňuje záložné právo.

Letisko by malo byť jednou z tém zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na 14. decembra. Pri prerokovaní návrhu mestského rozpočtu na nasledujúci rok poslanci zrejme otvoria aj tému odpustenia dane z nehnuteľnosti pre letiskovú spoločnosť.

Text a foto: Martin Palkovič