CityFest má ďalšie mená: Miro Jaroš, Kali, Malalata a Walter Schnitzelsson

Organizátori sľubujú, že ročník 2016 bude ešte lepší ako tie predošlé a hoci festival čaká niekoľko zmien, na svoje si prídu úplne všetci. Dôkazom sú aj doteraz zverejnení interpreti – The Paranoid, David Koller a Billy Barman. Dnes k nim pribudli ďalšie mená. Mestský festival, ktorý je pre všetkých zdarma, sa uskutoční 27. až 29. mája.

Slávny superstarista Miro Jaroš sa momentálne teší veľkej popularite so svojim projektom určený pre našich najmenších. Rodičov s deťmi určite na CityFeste poteší jeho vystúpenie už v sobotu o 14.00 h.

Hudobný projekt Malalata, pôsobiaci na scéne už 9 rokov, je synonymom pre jedinečnú fúziu balkánskych beatov, cigánskej muziky, mexickej cumbie a karibského reggae. Dvojica slovenských DJs spája tieto rytmy do osobitých setov, ktoré navyše dopĺňa o nespútanú a nákazlivo energickú performance.

Pod taktovkou dua Malalata pulzovali mestá ako Berlín, Viedeň, Antverpy či Valletta. Jeho rytmy rozhýbali dokonca aj vzdialené Japonsko a Mexiko. Dvojica predviedla svoju show taktiež na festivaloch Pohoda, United Islands, Grape a na jednom pódiu s esami ako Parov Stelar Band, Goran Bregović, Mahala Rai Banda, Fanfare Ciocarlia a N.O.H.A.

Kapela Walter Schnitzelsson poteší všetkých milovníkov indie-rocku s prvkami rock n´rollu/big beatu. Tešiť sa môžeme na overené indie skladby z debutového albumu Fever, ktorý bol pozitívne hodnotený kritikmi (napr. Nováčik roka podľa Radio_Head Awards), ale možno zaznejú aj novinky z pripravovaného druhého albumu, ktoré kapela plánuje vydať práve v tomto roku.

Kali je úspešný bratislavský rapper, ktorý na hip-hopovej scéne pôsobí od roku 2008. Za ten čas išla jeho kariéra hore raketovým tempom, vyprodukoval množstvo hitov a stihol vydať až 7 sólových albumov. Posledný album Zlý príklad vydal v roku 2016 a tak sa okrem zaručených hitov môžeme tešiť aj na horúce novinky.

Zdroj: Tlačová správa