Cirkevná škola hľadá riaditeľa aj členov rady

Trnavská arcidiecéza sa snaží upokojiť situáciu v Spojenej cirkevnej škole Piešťany výberovým konaním na nového riaditeľa. Jeho meno majú zriaďovateľovi predložiť členovia rady školy, ktorá tiež v týchto dňoch vzniká.

Štyroch zástupcov v nej bude mať Trnavská arcidiecéza, po jednom učitelia základnej školy a gymnázia. Dvoch ľudí môžu nominovať rodičia žiakov, jedného rodičia gymnazistov, ďalšieho nepedagogickí zamestanci. Posledného zvolí žiacka školská rada.

Známe sú zatiaľ iba dve mená kandidátov. Jozef Horniak aj Tomáš Hudcovič zastupovali rodičov aj v Rade školy ZŠ sv. Márie Goretti. Tá je od januára organizačnou zložkou Spojenej cirkevnej školy Piešťany, ktorá sa už po mesiaci svojho fugovania dostala do problémov.

Situáciu bol v Piešťanoch riešiť aj trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorý odmietol avizovaný odchod riaditeľa Mariana Ondrejku.

Výberové konanie na obsadenie tejto funkcie vyhlásila Trnavská arcidiecéza 19. februára. Okrem iného požaduje najmenej päť rokov pedagogickej praxe, občiansku a morálnu bezúhonnosť, schopnosť vychovávať v kresťanskom duchu a vytvárať duchovné spoločenstvo.

Kandidáti musia predložiť koncepciu rozvoja školy a jej duchovno-výchovný program. Majú na to čas do 20. marca.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič