Cintoríny budú otvorené dlhšie, pomôže aj mestská polícia

Ľudia môžu počas nadchádzajúceho víkendu zapaľovať sviečky na hroboch svojich blízkych až do 21.00 h. Otvorené bude aj Stredisko pietnych služieb, kde dostanú všetky potrebné informácie.

Jeho šéfka a mestská poslankyňa Eliška Gocká včera povedala, že na Dušičky je už takmer všetko pripravené. V týchto dňoch podľa jej slov finišuje úprava všetkých piešťanských cintorínov.

Zamestnanci Služieb mesta Piešťany včera na niektorých miestach ešte kosili a zametali neustále padajúce lístie. Samospráva sa tiež postarala aj o úpravu pamätníkov padlých vojakov a hrobov významných osobností – rodiny Winterovcov, lekára F. E. Scherera a starostu Alexandra Šindelára.

Stredisko pietnych služieb bude otvorené počas celého sviatočného víkendu. Pozostalí tam zistia, kde sú pochovaní ich blízki a či je za hrobové miesto uhradený poplatok.

Kamerový systém na Bratislavskej ceste zatiaľ nie sú nainštalované, aj preto bude sa o bezpečnosť a poriadok budú starať hliadky mestskej polície. Eliška Gocká uviedla, že verejné obstarávanie na kamerový systém vyhrala firma Antes Group Trenčianska Turná, ktorá ponúkla cenu 5 217 eur.

cintorin1

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia