Cinematik premietne v premiére nový slovenský film DOGG

Názov filmu je odvodený zo začiatočných písmen štyroch kontroverzných poviedok: Duet, Opus Dei, Grassvater, Game. Diváci budú v každej z nich konfrontovaní s emóciou úzkosti, strachu až hnusu v poriadne bizarnom obale. Film má premiéru v rámci festivalu Cinematik v stredu 13. septembra o 20.00 h v Dome umenia.

Pod filmom DOGG sú autorsky (réžisér Jonáš Karásek, scenárista Peter Balko) aj producentsky (producent a scenárista Maroš Hečko) podpísaní ľudia, ktorí nakrútili úspešnú snímku Kandidát.

“DOGG považujem za radikálny autorský film, v ktorom všetci štyria režiséri urobili svoju poviedku nekompromisne a s veľmi osobitým rukopisom. Myslím, že nenechá diváka ľahostajným, poviedky sú totiž plné úzkosti a bizarností, ktoré tvorcovia čerpali z reality okolo nás,” hovorí producent Maroš Hečko.

Každú poviedku režíroval iný režisér: Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika a Jonáš Karásek. V hlavných úlohách diváci uvidia napríklad Moniku Hilmerovú, ktorej postavu sužuje úzkosť a strach z prekonaného teroristického útoku na letisku.

“Príbeh, v ktorom hrám, odzrkadľuje jeden zo strachov ľudí v dnešnej dobe a verím, že svojou aktuálnosťou môže diváka zaujať,” hovorí Monika Hilmerová.

Peter Oszlík a Judit Bárdos tvoria zamilovaný pár, ktorých krásny moment preruší smrť a začnú sa diať nevysvetliteľné veci. Majo Mitaš bojuje v poslednej poviedke o holý život v priamom televíznom prenose. Raper Boy Wonder predstavuje muža na okraji spoločnosti a Zverina strážcu marihuanového poľa na Filipínach.

Do slovenských kín sa DOGG dostane 9. novembra 2017.

Text a foto: Tlačová správa/House of Ukulele