Cinematik otvorili v štýle 30. rokov. Bolo vypredané

Hneď na prvom filme premietanom po oficiálnom začiatku 11. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Cinematik, zaplnili diváci Dom umenia do posledného miesta. V slovenskej premiére videli Café Society Woodyho Allena.

Film, ktorý otváral aj festival v Cannes, sa odohráva v 30. rokoch minulého storočia. Organizátori Cinematiku preto nechali pred Dom umenia pristaviť dve autá z tohto obdobia. Nadšením z diváckeho úspechu úvodného filmu sa netajili: „Naplniť 620 miestnu sálu na otvorení je niečo, na čo môžeme byť hrdí a veľmi sa z toho tešíme,“ povedal spoluorganizátor festivalu Peter Konečný. Podľa jeho slov chce byť Cinematik každý rok lepší.

Festival potrvá až do nedele 18. septembra a každý si na ňom môže nájsť to svoje. Už tradične ponúka kvalitné rozprávky pre najmenších v sekcii Cinematik Jr. Vstup na filmy z tejto sekcie je pre rodičov s deťmi voľný.

Nebudú chýbať koncerty a vystúpenia DJov. V sobotu 17. septembra poteší návštevníkov festivalu otvorený trh Bazar Baar. Naplánovaný je aj nočný filmový kvíz.

cinematik-2016 cinematik-2016_1

Text a foto: Martin Palkovič