Cinematik by rád pokoril 13-tisíc vstupov do sál

Konečné číslo po zrátaní všetkých vstupov do premietacích priestorov počas všetkých dní minulého ročníka festivalu je 13 008. Minimálne rovnaký počet divákov chce Cinematik prilákať do piešťanských kín aj tento rok.

Medzinárodný filmový festival má za sebou uvedenie viac ako tisícky filmov. Na divákov aj tento rok čaká  najväčšia kinosála na Slovensku – Dom umenia. Piešťany sú aj vďaka nej výbornou lokalitou pre filmový festival, ktorého atmosféru každoročne umocňujú príjemné letné dni a mimoriadny program tohto podujatia.

Okrem minimálne rovnakého počtu divákov ako vlani je ambíciou organizátorov 12. ročníka Cinematiku filmových fanúšikov provokovať a prekvapovať. Aj tento rok preto festival odpremieta výber najlepších európskych filmov uplynulého roka.

Zostavia ho európski filmoví kritici a festivaloví dramaturgovia. Silné filmy sa na festivale stretnú v súťažnej sekcii pomenovanej Meeting Point Europe organizovanej pod záštitou medzinárodnej federácie filmových kritikov FIPRESCI.

Návštevníci Cinematiku tak budú môcť v slovenskej premiére vidieť hneď niekoľko dôležitých filmov, ktorých názvy sa na zahraničných festivaloch toľkokrát spomínali.

Bude medzi nimi nový film Bena Wheatleyho Free Fire odohrávajúci sa v americkom Bostone aj vyzretý debut Playground poľského režiséra Bartosza M. Kowalskieho.

Zdroj: cinematik.sk