Chýr letel krajom: Partia predstaví osobnosti z dedinského prostredia

Premiéra tanečnej inscenácie sa uskutoční v Dome umenia Piešťany v sobotu 9. apríla. Začína sa o 18.00 h. O 20.00 h na ňu voľne nadviaže 16. žiwellný folklórny večer.

Tanečná skupina Partia si vo svojich začiatkoch dala za cieľ spájať ľudový tanec s inými tanečnými štýlmi a viac dbala na experimentálne prevedenie. V súčasnosti sa venuje spracovaniu tradičného ľudového tanca a hudby na rôznych úrovniach štylizácie.

Tanečná inscenácia, v ktorej predstavíme šesť osobností z dedinského prostredia o ktorých chýr zaletel rýchlo aj za hranice ich kraja. Sú to naše celebrity, znamenití tanečníci, muzikanti, speváci a výnimoční ľudia,“ približujú organizátori podujatia, ktoré bude pokračovať v ŽiWell Kursalon. Uskutoční sa tam totiž 16. žiwellný folklórny večer.

Účastníci sa tam naučia tance z Priepasného, Dlhého Klčova, Fintíc a Bystrian. Hrať im bude ľudová hudba Michala Nogu. Lektormi sú Alfréd a Martina Lincke, Vladimír Michalko, Martin a Ivana Topoľovskí a Peter Vajda.

„Klasicky sa môžete tešiť na omastené chleby, uvítaciu pálenku, tombolu a predovšetkým skvelú zábavu pri ľudovej hudbe,“ píšu na Facebooku organizátori.