Chodníky na Bratislavskej chcú začať opravovať v máji

Pri hlavnej dopravnej tepne prechádzajúcej cez Piešťany majú do jesene vzniknúť nové chodníky pre peších aj cyklistov. Mesto na to získalo 573-tisíc eur z fondov Európskej únie. Pokračuje aj výstavba cyklochodníkov na Ulici Andreja Hlinku.

Výzor Bratislavskej cesty sa zhoršil v roku 2015 po výrube stromov a rozkopávkach v súvislosti s opravou plynovodu. Odvtedy sa hovorí aj o výsadbe novej zelene. Minulé leto radnica oznámila, že na výstavbu nových chodníkov pre chodcov aj cyklistov získala finančné prostriedky od Európskej únie. Samotná realizácia začne až o niekoľko týždňov.

„Prebieha každodenná koordinácia s elektrikármi, ktorí by mali súbežne klásť siete. Stavbu chceme začať realizovať v polovici mája a má trvať päť mesiacov. Bude veľmi ťažké, aby sme to skoordinovali, a aby stavba prebehla tak, ako bola obstaraná,“ povedala dnes prednostka mestského úradu Denisa Bartošová.

Chodci a cyklisti by mohli nové chodníky na Bratislavskej ceste v úseku medzi križovatkami s Teplickou a Krajinskou začať využívať na jeseň. Projekt zahŕňa aj rekonštrukciu osvetlenia a výsadbu zelene. Celkové schválené oprávnené výdavky prevyšujú 603-tisíc eur. Ešte v septembri verejné obstarávanie vyhrala trnavská firma CS s. r. o. Zmluva s ňou zatiaľ nie je zverejnená.

Prednostka Denisa Bartošová dnes taktiež informovala, že od nasledujúceho týždňa bude pokračovať výstavba cyklochodníkov okolo Ulice Andreja Hlinku – v úseku od Sasinkovej po autobusovú stanicu.

Ide o rozšírenie chodníkov pre chodcov, aby súbežne s nimi mohla fungovať aj cyklistická doprava. Projekt bude realizovať spoločnosť Tradestone Slovakia, ktorá v týchto dňoch dokončuje aj cyklochodník pri Krajinskej ceste.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič