Chcete plávať a trénovať a pritom sa hrať? Príďte na vodné pólo

Klub vodného póla Kúpele Piešťany pozýva do svojich radov dievčatá aj chlapcov. Do prípravky sa môžu prihlásiť deti narodené v roku 2009 a mladšie a do žiackych kategórií deti narodené v roku 2005 a mladšie. Všetky potrebné informácie získate na telefónnom čísle 0905 612 163 alebo na adrese info@waterpolopiestany.sk.

Jeden z najúspešnejších slovenských vodnopólových klubov píše svoju históriu už od roku 1933, kedy ešte neexistovalo kúpalisko Eva a vodní pólisti trénovali v teplom ramene Váhu. Keď o rok neskôr otvorili vtedy najmodernejšie kúpalisko v Európe, pozitívne sa zmenili podmienky na rozvoj vodného póla v Piešťanoch.

Dodnes ide o jediný kolektívny šport v Piešťanoch, ktorý získal pre mesto majstrovský titul – a to nie len v kategórii mužov v roku 1965, ale i v kategórii žien v sezóne 2015-2016. Piešťanským dievčatám sa vtedy podaril nevídaný kúsok, keď všetky vekové kategórie -žiačky, kadetky, juniorky i ženy získali majstrovské tituly v národných ligách, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu vodnopólovému klubu na Slovensku.

Za viac 85-ročnú históriu vodného póla v Piešťanoch dosiahli odchovanci vodného póla veľa úspechov v reprezentačných družstvá ako i zahraničných súťažiach.

Za zmienku určite stoja Ladislav Bačík, Roman Bačík, Roman Poláčík, Martin Kolárik, či Katarína Galová, Martina Nortíková, Nataša Rybanská, Barbora Baranovičová

Úpravy kúpaliska Eva, ktoré má klub vodného póla Kúpele Piešťany v prenájme skvalitnili podmienky na vodné pólo v Piešťanoch čoho dôkazom je i organizovanie Slovenského pohára mužov v rokoch 2015,-16,-17. V roku 2017 získalo družstvo mužov v Slovenskom pohári 4. miesto.

A práve na tieto úspechy chce Klub vodného póla Kúpele Piešťany nadväzovať prípravou ďalšej generácie milovníkov tohto tradičného piešťanského športu.

Text: KVP KP