Charterové lety spoja Piešťany a Antalyou

Piešťanské letisko bude mať pravidelné spojenie s tureckou Antalyou. Dnes o tom na tlačovej konferencii v Žiline informoval trnavský župan Jozef Vikupič. Župa je väčšinovým vlastníkom letiskovej spoločnosti.

Charterové lety bude zabezpečovať cestovná kancelária Happy Travel. Počas nasledujúcej sezóny ich má byť devätnásť. Rokuje sa tiež o spojení s egyptskou Hurgadou, s rovnakou frekvenciou letov.

Do jednej destinácie a späť má byť prepravených až 4-tisíc cestujúcich. Počet prepravených ľudí z piešťanského letiska by tak oproti súčasnosti rapídne stúpol. V tomto roku vybavilo Letisko Piešťany 700 cestujúcich.

„Po nástupe nového vedenia župy, a s ním aj Letiska Piešťany, bola jednou z našich prvých priorít doslova záchrana letiska pred jeho likvidáciou. To sa nám podarilo. Dokonca, rok po nástupe nového vedenia, môžem oznámiť, že letisko bude mať historicky prvú charterovú linku, a to do atraktívnej dovolenkovej destinácie tureckej Antalye. Tiež finalizujeme aj letecké spojenie s egyptskou destináciou Hurghada,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zámerom Trnavského samosprávneho kraja je aj výstavba integrovaného parkoviska, ktoré by malo zvýšiť komfort dovolenkárov odlietajúcich z Piešťan.

DOPLNENÉ: Letecké spojenie Piešťan a Antalye začne fungovať koncom mája. Cestovná kancelária Happy Travel už na svojej web stránke ponúka dovolenky s odletom z kúpeľného mesta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič