Cez víkend máme zrejme poslednú šancu vyraziť k vode

Leto sa pomaly blíži k svojmu záveru, ale cez víkend to tak v Piešťanoch ešte nebude vyzerať. Meteorológovia predpovedajú slnečno. Teploty sa budú blížiť k tridsiatke.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa vo štvrtok dostalo počasie na našom území pod vplyv tlakovej výše, ktorá sa rozprestierala nad Karpatmi. „Veľmi teplé počasie zo začiatku septembra tak po krátkom, ale výraznom ochladení, pokračuje a pri jasnom alebo len málooblačnom počasí a slabom vetre dosiahla teplota vzduchu aj dnes na niektorých staniciach 30 °C a viac,“ informoval včera SHMÚ na sociálnej sieti Facebook.

Na najbližšie dni predpovedajú odborníci stabilné teplé počasie, náznaky ochladenia sú podľa pravdepodobnostných predpovedí až o týždeň, prípadne ešte neskôr. Zrážky (v podobe prehánok prípadne búrok) sa však vyskytovať od víkendu už môžu, pravdepodobnosť ale nie je veľká.

Druhý septembrový víkend je zrejme poslednou možnosťou vyraziť tento rok k vode. Prehľad bazénov a kúpalísk v našom meste, ktorý sme uverejnili začiatkom leta, nájdete na tejto adrese.

Zdroj: SHMÚ