Cez Piešťany budú behať Mikulášovia

Druhú adventnú sobotu, 9. decembra, sa na Námestí slobody v Piešťanoch uskutoční nultý ročník Charitatívneho Mikulášskeho behu. Pozvaní sú všetci – dospelí aj deti.

„Ocenili by sme obliecť sa v rámci možností ako Mikuláš alebo Santa Klaus. V nápadoch sa medze nekladú. Môžete si jednoducho dať červené trenky a bielu košeľu. Inšpiráciu môžete nájsť aj v second hande, kde dostanete santa veci za babku. Mikulášsku čiapku dostane každý v rámci štartovného, nutné je však prihlásiť sa vopred,“ hovorí organizátorka podujatia Janka Štefečková-Beňačková.

Štartovné je zdarma pre deti a klientov zariadenia sociálnych služieb Domum. Dospelí za štart, Mikulášsku čiapku a občerstvenie v podobe Vianočného punču zaplatia 10 eur, ale je možné aj ľubovoľné štartovné nad túto sumu, ktoré sa pretekár rozhodne nechať charite.

Výťažok z akcie pomôže deťom z Domumu aj deťom, ktoré podporuje občianske združenie Myška z Piešťan.

Trasa Mikulášskeho behu bude viesť cez mesto a cez mestský park a jej celková dĺžka bude päť kilometrov v podobe dvoch dva a pol kilometrových okruhov. Pre deti je prichystaný okruh z Námestia slobody smerom na Winterovu ulicu od Kolonády v dĺžke 500 m. Deti môžu bežať aj s rodičmi.

Štart detí je plánovaný na 15.00 h a dospelých na 15:15 h z Námestia slobody v Piešťanoch. Registrácia trvá od 13.00 do 14:45 h v budove Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Pre tých, ktorí prídu autom je vhodné parkovisko v obchodnom dome Aupark alebo na Nálepkovej ulici približne dvesto metrov od konania akcie.

Link na online registráciu nájdete tu: beh.sk. Mikulášsky beh nájdete aj na Facebooku.

Odmenení budú najlepší traja pretekári v kategórii muži a ženy výrobkami, ktoré špeciálne pre štartujúcich vyrobia deti z Domumu. Občianske združenie Myška bude mať na Vianočných trhoch vlastný stánok, kde bude možné výrobky detí kúpiť a prispieť tak na dobrú vec. Ceny pretekárom venujú aj organizátori Snowca a Vianočné trhy Piešťany. Vyhodnotené bude najkrajšie Mikulášske oblečenie.

Text: Tlačová správa Foto: Jozef Beňačka