Cestovanie prímestskými autobusmi sa výrazne zmení, župa zavádza zonáciu

Predplatné cestovné lístky, ale aj možnosť platby kartou alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie bude zavedená v prímestských autobusoch Trnavského samosprávneho kraja začiatkom roka 2023.

Medzi hlavné body zasadnutia Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja patrilo v stredu 28. júla zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov, čo má viesť k zvýšeniu atraktivity cestovania prímestskými autobusmi. Kroky schválené s účinnosťou od 1. januára 2023 smerujú aj k umožneniu integrácie dopravy s Bratislavským krajom.

„Prijali sme zmeny, ktoré od roku 2023 výrazne ovplyvnia budúcnosť cestovania v Trnavskom kraji. Ponúkneme predplatné cestovné lístky, ktoré budú cenovo výhodnejšie pre pravidelných cestujúcich prímestskými autobusmi. V rámci časovej a zónovej platnosti nového druhu lístkov budú môcť ľudia cestovať neobmedzene. Na budúci rok spustíme efektívnu informačnú a marketingovú kampaň pre verejnosť, ktorej súčasťou budú aj uvádzacie zľavy. Napríklad žiaci a študenti sa môžu tešiť na výhodný 180-dňový lístok,“ avizoval trnavský župan Jozef Viskupič.

V rámci propagácie cestovania prímestskými autobusmi trnavská župa pracuje aj na zavedení inovácií, ktoré sa týkajú, napríklad, platby bankovou kartou, respektíve nákupu cestovného lístka prostredníctvom mobilnej aplikácie. Cestovanie má byť vďaka tomu jednoduchšie, pohodlnejšie a má sa stať relevantnou alternatívou k osobnej automobilovej doprave, ktorá je súčasne ekologickejšia.

Zdroj: Tlačová správa – Trnavský samosprávny kraj